müködési modell

A fejlesztési projekt életre hívóinak alapvető értékcélja az, hogy egy arra alkalmas funkcióval, elegáns szalon étteremként eleven működést teremtsenek a kilátóban. Olyan funkciót találtak az épületnek, amelyre páratlan fizikai adottságaiból adódóan kimondottan alkalmas, osztályon felüli szolgáltatásaival és különleges esztétikai színvonalával pedig a közösség ragyogó ékkövévé lényegül át a belváros szívében. Fontos kiindulópontja a projektnek, hogy az alapítók nem egy étteremnek kerestek helyet, hanem a kilátónak kerestek élettel megtölthető funkciót.

A résztvevő befektetők várhatóan tulajdonosi attitűddel viszonyulnak az általuk pompázatossá varázsolt szalon étteremhez és életvitelszerűen vesznek részt a kilátó életében, amivel megvalósul az a cél, hogy biztosítva legyen egy élénk és mozgalmas pezsgés az épületben. Az izgalmas nyüzsgés egyszerre vonzza majd a széles városi közönséget, hiszen mindenki részesülni akar abból az élményből és életérzésből, amilyen színvonalat és vonzerőt a kilátó és az élénk társasági élet sugároz magából.
Mindezzel az alapítók azt szeretnék elérni, hogy ne csak az építészetet jellemezze a kimagasló színvonal a belváros fölé magasodó, tradicionálisan modernista stílusú kilátóban, hanem a gasztronómiát, a társadalmi-társasági életet és az esztétikai élményt is.

üzemelési körülmények

Vendégeket az épület komplexum 3 + 1 szintjén fogadnak majd a házigazdák. (szalonétterem, koktél terasz, büfésor + konferencia épület)

A szalonétteremben a kulináris élvezetek mellett igényes szellemi életet és lenyűgöző esztétikai környezetet találnak a vendégek. A koktél teraszon kellemes napsütésben fogyaszthatnak könnyű ételeket a látogatók.
Míg a vásártéri büfékben hasonlóan magas gasztronómiai igénnyel elkészített, de egyszerűbb fogások várják a kirándulókat.
A konferencia épület alapvetően üzleti jellegű funkcióval működik majd a projekten belül.

A 3 + 1 emeleti szint azonosan magas szolgáltatási színvonalon, de négyféle különböző környezetben, differenciált árszínvonalon érhető el a vendégeknek.

A projekt keretében létrejövő minden egységet saját hatáskörben kíván üzemeltetni a részvénytársaság (tehát nem alvállalkozókon keresztül). Ennek az az oka, hogy egyes egységek profitábilisak, míg más részei a projektnek kevésbé jövedelmezőek, de elbírják az olyan működési egységek ráfordítás igényét, amelyek a vonzerő összetétel miatt fontosak, de fenntarthatóságuk önmagukban üzleti alapon nem biztosítható (park, színház, libegő). Az egy gazdasági konglomerátumban üzemelő részek nyereségtermelő képessége így kiegészítik egymást, stabil és fenntartható működést biztosítva ezzel a profitérdekelt részvénytársaságnak.