beruházási koncepció

A projekt beruházási koncepciója az Avas tető teljes rehabilitációját, a kilátó építészeti rekonstrukcióját és belsőépítészeti megújulását valamint új fejlesztéseket foglal magában. A komplex beruházás elemei együtt olyan új minőségű egységet és értéket alkotnak majd, melyet külön-külön nem tudnának elérni.

A beruházás leglátványosabb eleme lesz magának a kilátó épületének a teljes felújítása, az emblematikus épülethez méltó korszerű fénytechnikával, és a teraszszintre vezető lift kialakításával. A beruházás során a városlakók, a kilátó korábbi dizájnjának rekonstrukciója helyett, egy nagyvonalú átalakulásnak lehetnek tanúi. Az átalakulás a legigényesebb modernség jegyében történik majd. A kilátónak olyan építészeti értékei vannak, amelyeket csak új ruhába kell öltöztetni ahhoz, hogy elkápráztassa a vele évtizedek óta együtt élő városi közönséget.


Az éttermi szint minden apró részletében átlényegül. A kilátó belsejének megújulását az egységes elegancia, az európai finom ízlés, a lágy színek harmóniája és magas technológia igény egyszerre jellemezikfd. A körpanorámában fürdő szalonétterem a beruházás koronájaként ékeskedik majd a belváros felett.

A terasz szinten a város panorámájában gyönyörködő látogatók egy koktélterasz és kávézó szolgáltatásait is élvezhetik majd, télen-nyáron!
A kilátó alatti tér is teljesen átalakul, hogy ne csak a magasan lévő szinteken élvezhessék a látogatók a különleges esztétikai élményt. Az épület földszintjén és a jelenlegi parkoló helyén szökőkúttal díszített fogadó tér és a kirándulókat vendégül látó büfék csalogatják majd a nagyközönséget.


Új beruházásként egy ligetes parkba rendezett „A világ kilátói” épületszobor kiállítás garantálja majd a fantasztikus térélményt az Avas tetőre látogatóknak.
A ’20 évekből újjáéledő Pfliegler villa impozáns fogadó épülete lesz a nagy létszámú rendezvények lebonyolítására tervezett konferencia teremnek.
A múltszázadból ránk maradt amfiteátrum restaurálásával olyan színpadot varázsolunk a park ölébe, amely különleges helyszíne lesz a színházi történetek díszletének.


A parkot és a kilátót a régen dédelgetett terv nyomán egy belvárosi libegővel tudják majd megközelíteni az érdeklődők.


Mindez olyan tündöklő státuszt biztosít majd a város ékköveként csillogó kilátónak, melyet születése óta vindikál magának ez a különleges épület.