A  szemet  gyönyörködtetö  jövö 2017.

Az Avas hegytető teljes rehabilitációjával (park és szabadtéri színház), a kilátó építészeti rekonstrukciójával és belsőépítészeti megújításával, valamint új beruházásokkal (libegő, a világ kilátóinak makettjei, régi polgári villa konferencia központként való újraépítésével) olyan új minőségű, komplex egység kel életre a város szívében, amely különleges közösségi értéket képvisel majd a miskolciak életében.

A tervezett rekonstrukció nem a korábbi dizájn felfrissítését célozza, hanem egy nagyvonalú átalakulást az európai építészet jegyében, mert a XXI. század elején nem lehet régieskedő épületet erőltetni egy városra. Már csak azért sem, mert a kilátó ifjú tervezője évtizedekkel ezelőtt egy modernista álomként ajándékozta az utókornak ezt a légies beton kolosszust.

Az egységes elegancia, a finom szépség és a zavarba ejtően fényűző berendezés részletgazdagsága olyan kiemelkedő esztétikai élményt ígér az észak-magyarországi régiónak a megújult kilátóval, amely méltó lesz a fiatal Hófer Miklós építész céljához: félévszázad múltán is megőrizni az egyediség és különlegesség eszményét.