finanszírozási koncepció

A finanszírozási koncepció azon az egyszerű pénzügyi terven alapszik, hogy több száz olyan gazdasági szereplő, akik érzékenyek a tradicionális értékekre és identitásuk szorosan kapcsolódik Miskolchoz, olyan kisösszegű befektetéssel vegyen részt a beruházásban, amely egyáltalán nem megterhelő az egyes szereplőknek, de jelentős a beruházás összértékét tekintve. A befektetők olyan lokálpatrióta reálgazdasági szereplők, akik készek rendkívül sokat tenni a városért, a látványos és élvezhető környezetért és ezzel közvetlenül a mindennapi életminőségért.

A gazdasági koncepció fő szempontja a biztonság és a kiszámítható üzemelés. Ezért a résztvevők egyrészt gazdasági társaság formájában szerveződnek finanszírozó közösséggé a kilátó építészeti rekonstrukciójára és funkcióbeli újjászervezésére.

Másrészt az alapítók az Avasi kilátó ragyogó új fényének fenntarthatóságát egy gazdaságilag megalapozott, életképes működési koncepcióval és egy szokatlan hosszú távú fogyasztói modellel garantálják.

A gazdasági társaság alaptőkéje a beruházás finanszírozásának önrészét képezi majd a fejlesztési koncepcióban. A további beruházási finanszírozást támogatási pályázatok igénybevételével tervezi a projektvezetés.